Afmetingen

De tafel
– Het “speelvlak” moet rechthoekig zijn, 2,74 m lang en 1,525 m breed en moet in een horizontaal vlak liggen, 76 cm boven de vloer.
– De verticale (zwarte) zijkanten mogen van elke maat zijn.
– Het speelvlak mag van elk materiaal zijn en moet een gelijkmatig stuitvermogen hebben van ongeveer 23cm als er een standaard bal op valt van op een hoogte van 30 cm.
– Het speelvlak moet gelijkmatig donker en mat gekleurd zijn, maar met een witte zijlijn, 2 cm breed langs elke rand van 2,74 m en een witte eindlijn, 2 cm breed, langs elke rand van 1,525 m.
– Het speelvlak wordt verdeeld in 2 gelijke “vlakken” door een verticaal net, dat evenwijdig loopt met de eindlijnen en dat ononderbroken moet zijn over de gehele breedte van elk vlak.
– Voor dubbelspelen moet elk vlak verdeeld zijn in 2 gelijke halfvlakken door een witte middenlijn, 3 mm breed, die evenwijdig loopt met de zijlijnen; de middenlijn moet beschouwd worden als deel van elk rechter halfvlak.

Het net
– De netconstructie bestaat uit het net, de netophanging en de netposten, met inbegrip van de klemmen waarmee ze aan de tafel vastgemaakt zijn.
– Het net moet opgehangen worden aan een koord die aan elk uiteinde vastgemaakt wordt aan een verticale netpost van 15,25 cm hoog, waarvan de buitenkant zich 15,25 cm buiten de zijlijn bevindt.
– De bovenkant van het net moet over zijn hele lengte op 15,25 cm boven het speelvlak lopen.
– De onderkant van het net moet over zijn hele lengte zo dicht mogelijk bij het speelvlak lopen en de uiteinden van het net moeten zo dicht mogelijk bij de netposten zijn.

De bal
– De bal is bolvormig met een diameter van 40 mm.
– De bal weegt 2,7 g.
– De bal moet vervaardigd zijn uit celluloïde of uit een gelijkaardige kunststof en moet wit of oranje zijn en mat.