Geschiedenis

Tafeltennisclub Werchter (T.T.C.W.) werd opgericht in april 1980 tussen pot en pint in de zwemdok van Wilsele. Richard Bries, voorzitter van mini-Bries, een minivoetbalclub, werd aangezocht als voorzitter en Richard wisselde het geweer van schouder en werd voorzitter-speler van de nieuwe tafeltennisclub TTC Werchter met als stamnummer B295.

Om leden aan te werven werden strooibriefjes in de brievenbussen gedropt. Op goed geluk! Die eerste avond werd een gigantisch succes. Onder twee trainers, Jan Decca en Jonny Valkenaers, werden de spelers klaargestoomd voor de eerste competitiewedstrijd. Er werd gestart met twee ploegen, een vaste A-ploeg en een B-ploeg waar wekelijks van vierde speler gewisseld werd. Beide ploegen werden kampioen en promoveerde naar 5e provinciale. De A-ploeg werd jaar na jaar kampioen en promoveerde tot in 2e provinciale.

In 1982 werd het lokaal van TTC Werchter geopend in de oude jongensschool van Werchter. Met man en macht werd er gewerkt om er iets moois van te maken: een lokaal met zes tafels en een eigen bar was het resultaat. Sportief ging het steeds beter en het ledenaantal bleef stijgen. Ook de jongeren deden het uitstekend.

In 1987 werd er beslist dat de oude school moest gerenoveerd worden en TTC Werchter zat zonder lokaal. Een lokaal werd aangekocht in Nederland en aan de chiro lokalen van Werchter terug opgericht. De nieuwe officiële opening was op 19 december 1987. Een lokaal van 7.5 m op 27 m geschikt voor 6 tafels, met kantine, berging, kleedkamers en toiletten.

In juni 1993 fusioneerde TTCW met TTC PANDA uit Tremelo. Sportief een goede zaak en oude veten werden uitgebabbeld. De zaal werd met 100 m² vergroot zodat we nu over 8 tafels konden beschikken om te trainen en te spelen.

OudLokaal

En 10 jaar na de opening werd besloten het lokaal opnieuw te herinrichten. Het lokaal krijgt een volledige nieuwe look en de buitenmuren werden doorgetrokken,de kantine wordt afgebroken. Resultaat: het nieuwe lokaal is zo aangepast dat we plaats krijgen voor een negende tafel, de kantine is centraal ingeplant zodat je van hieruit alle wedstrijden kan volgen, een gezellige toog en zithoek maken het aangenaam vertoeven in onze kantine. De kleedkamers worden ruimer en we beschikken nu over een ruime berging met beperkte keuken. Kortom het resultaat was verbluffend en weinige clubs die over een accommodatie beschikken zoals die van TTC Werchter. Nieuwe opening en onthulling van het clublogo door burgemeester Claes op 20 december 1998. Dit lokaal heeft vele stormen doorstaan. Nieuwe normen i.v.m. isolatie en dergelijke beginnen zich op te dringen. Het kon dan ook niet uitblijven na het succesjaar 2010-2011 waarin we met 4 ploegen kampioen spelen en onze A-ploeg voor het eerst naar landelijke promoveren.

Tijdens deze kampioenvoering worden er allerlei ideeën naar voor gebracht met als idee om een volledig nieuw lokaal te bouwen. Eind 2011 is het dan zover en heeft de architect zijn plannen klaar en kunnen we op zoek naar een aannemer voor de staalbouw. Na het bekomen van onze bouwvergunning en na het seizoen 2011-2012 wordt het lokaal volledig tegen de grond gelegd en start de aannemer begin augustus met de staalbouw constructie. Vanaf dan wordt het werken met man en macht en nauwelijks 2 maanden later is het lokaal zover klaar dat er opnieuw kan gespeeld worden, waar plaats is voor 10 tafels. Tot met de opening op 26 oktober 2013 was het nog hard werken tijdens de weekends om kantine, kleedkamers, keuken en douches klaar te krijgen.

We zijn enorm fier op ons nieuw lokaal dat we met onze eigen mensen hebben opgericht.